31 mrt. 2020

Onderneming en corona; sta stil bij nieuwe risico’s

 

Breid u uw  dienstverlening uit door corona? Gooit u tijdelijk het roer om of ligt uw bedrijf stil? Zit al uw personeel thuis? Sta dan ook even stil bij de consequenties voor uw bedrijfsverzekeringen.

Heb u normaliter een restaurant en bezorgt u nu maaltijden? Werken uw medewerkers massaal thuis en gebruiken ze daarbij spullen en apparatuur die normaal op kantoor staan? Heb u ineens te maken met een leegstaand kantoorpand?

 

Leegstand

Al die zaken kunnen consequenties hebben voor uw verzekeringen. Een leegstaand bedrijfspand heeft bijvoorbeeld meer kans op schade door brand en diefstal en een verzekeraar moet op de hoogte worden gesteld van zo’n verandering. Anders mag hij dekking weigeren als er iets gebeurt. Sowieso is het verstandig dat u tijdens de leegstand uw pand regelmatig inspecteert. Controleer ook even of apparatuur die medewerkers normaliter op kantoor gebruiken, goed verzekerd is. En sta stil bij de beveiliging van uw netwerk.

 

Nieuwe risico’s

Veel horecabedrijven gaan creatief om met de crisis en bezorgen nu maaltijden in plaats van het ontvangen van gasten aan tafel. Dat brengt bepaalde nieuwe risico’s met zich mee. Controleer de verzekeringen voor eventuele bezorgbrommers en – fietsen en check, als u uw privé-auto inzet, of u wel verzekerd bent voor schade veroorzaakt tijdens de maaltijdbezorging. En zo spelen er in elke tak van sport weer andere risico’s die u in kaart moet brengen.

Ga dus na of de veranderingen binnen uw bedrijf gevolgen hebben voor uw risico’s en verzekeringen en bel even met onze adviseur. Die kan bij bestaande verzekeringen de polisvoorwaarden voor u controleren en zo nodig nieuwe verzekeringen voor u afsluiten.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord