Tjeerd de Koster

Arbeidsongeschiktheid

Voogt is een toonaangevend aanspreekpunt op het gebied van assurantiën in de regio. Wij staan voor een onafhankelijk en op maat toegesneden advies.

Betrouwbaarheid en professionaliteit zijn al decennialang onze basis. Met uitsluitend gediplomeerde medewerkers, in de breedste zin van het woord, bent u bij ons altijd gegarandeerd van een actueel, persoonlijk en onafhankelijk advies.

"Al ruim twintig jaar ben ik als adviseur bij Voogt betrokken en meegegroeid met het bedrijf én de klanten. Mijn credo is: zoeken naar een oplossing! Een realistische oplossing, die passend is voor de continuïteit van uw onderneming op de lange termijn.

Vele ondernemers hebben wij zien groeien. Van eenmanszaak naar een bedrijf met personeel en alle daarbij komende veranderingen op fiscaal gebied. Ziekte, aansprakelijkheid, toenemende risico’s' door uitbreiding... het zijn allemaal gevolgen van groei. Mooie gevolgen, die een passend advies vergen en juist dát advies vinden is voor Voogt de uitdaging."

Tjeerd de Koster
, adviseur

 

 

ziekteverzuimverzekering

Het aanstellen van nieuw personeel is een teken dat het goed gaat met uw onderneming. Gefeliciteerd ermee! Toch brengt uitbreiding ook verantwoordelijkheden met zich mee. U heeft bij ziekte bijvoorbeeld een loondoorbetalingsplicht en zelfs binnen een bepaalde periode na ontslag heeft u een verantwoordelijkheid. Ook moet u actief meewerken aan re-integratie. Wij brengen dat voor u inzichtelijk, eenvoudig en behapbaar. Een arbodienst en ziekteverzuimverzekering is zó geregeld.

Maar wij kijken verder. Welke risico’s kunt u zelf lopen? Tot in hoeverre zijn arbo- en verzuimverzekering op elkaar ingespeeld? Wij kennen die wereld als de broekzak en zoeken naar de beste combinatie voor uw onderneming. Ook ná afsluiten van dergelijke contracten blijven we in beeld om te begeleiden bij ziektegevallen (indien nodig) en om de verhouding prijs-prestatie te beoordelen.

 

 

WGA

WGA-uitkering

Is uw (ex-)medewerker na twee jaar nog deels (of volledig, maar niet blijvend) arbeidsongeschikt? Dan ontvangt hij van het UWV de eerste 10 jaar een WGA-uitkering. U betaalt hiervoor premie aan het UWV. Deze bestaat uit een basispremie en gedifferentieerde premie. De gedifferentieerde premie is afhankelijk van het aantal medewerkers dat een uitkering heeft binnen uw bedrijf. Van deze premies betaalt het UWV de WGA-uitkering aan uw medewerker.

 

Waarom verzekeren?

Is het risico dat uw medewerker een beroep doet op een WGA-uitkering laag? Dan kunt u ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan geen gedifferentieerde premie meer aan het UWV, maar aan uw verzekeraar. Deze premie is meestal lager dan de premie die u aan het UWV betaalt. Een ander voordeel is dat de premie niet direct stijgt wanneer een medewerker recht heeft op een uitkering. Bij het UWV is dit wel het geval, u betaalt een hogere premie wanneer een medewerker recht heeft op een uitkering. Daarnaast zijn er combinaties mogelijk met uw verzuimverzekering

 

Voogt werkt aan oplossingen

Buiten de uitkering, waar een zieke werknemer recht op heeft, zijn er veel mogelijkheden om extra oplossingen te bieden voor inkomenszekerheid. De adviseurs van Voogt adviseren u en bieden naadloze betaalbare oplossingen, zoals:

WGA-Gat verzekering

Uw medewerker krijgt hiermee een aanvulling op de WGA-vervolguitkering. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van het arbeidsongeschiktheidspercentage. Een uitbreiding hierop is mogelijk. De WGA-Gat verzekering Uitgebreid biedt een aanvulling tot 70% van het loon.

WIA Excedent verzekering

Vooral interessant voor werknemers met een hoger inkomen, omdat de wettelijke uitkering is beperkt tot een bepaald maximum.

 

 

arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzorgt een periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid van u of uw medewerkers. Welke verzekering het meest geschikt is, hangt af van wensen, de premie die u wilt betalen en de eisen die de verzekeraar stelt. Het is hierbij zeer verstandig om de verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen. Middels diverse tools én onze ervaring op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen wij u hierin uitstekend adviseren.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord