Uw onderneming loopt u vele risico’s. Bijvoorbeeld schade door brand of een ongeluk, of omdat een medewerker een fout maakt. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven beschermt u hiertegen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt materiële en letselschade schade, die u aan een derde toebrengt.

Naast zaak- en letselschade kan het zijn dat u vermogensschade veroorzaakt bij uw klant. In die situaties is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering geschikt.

Bel of mail ons gerust hierover. Wij bekijken dan wat de mogelijkheden voor uw situatie is.  

 

rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering biedt daadwerkelijke juridische hulp wanneer een mkb-onderneming of zzp'er in een juridisch conflict is geraakt. Wij kunnen voor uw onderneming een passend en scherp advies maken. Vaak is het ook nog mogelijk om deze verzekering uit te breiden met een particuliere dekking. Dat is fiscaal voordelig! 

Praktijkvoorbeeld

Met uw onderneming kunt u in tal van situaties terecht komen. Stel, u bent aannemer en uw concurrent start een soortgelijk bedrijf met bijna dezelfde naam. Dit zaait verwarring onder uw eigen klanten en uiteindelijk verliest u opdrachten. Of een leverancier van uw machines trekt zich niets aan van de garantiebepalingen die in het contract staan. Of één van uw beste werknemers raakt na een verkeersongeval arbeidsongeschikt door toedoen van een andere weggebruiker. U heeft een loondoorbetalingsplicht en moet bovendien ander personeel inhuren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele situaties waarin een rechtsbijstandverzekeraar u met raad en daad terzijde kan staan.

beroepsaansprakelijkheid

Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is zuivere vermogensschade gedekt. Stel, u heeft een adviserende of ontwerpende onderneming en u (of uw medewerker) geeft een verkeerd advies waardoor uw klant schade lijdt. Uw reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering volstaat dan niet; er is immers geen zaak- en letselschade veroorzaakt. Desondanks heeft uw klant heeft wel een financieel probleem. Dergelijke schades zijn verzekerbaar op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Praktijkvoorbeeld

U bent architect en u krijgt de mooie opdracht om een gymzaal te tekenen, als nieuwe aanbouw van een school. Als de nieuwe gymzaal eenmaal is opgeleverd, blijkt dat u zich vergist heeft in de lichtopbrengst van de ramen, met als gevolg dat de energielasten van de opdrachtgever hoger uitvallen. Dit is geen zaak- of letselschade, maar dit noemen we ‘zuivere vermogensschade’ en daarvoor bent u aansprakelijk. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt in veel gevallen een dergelijke claim of voert namens u verweer tegen uw opdrachtgever wanneer blijkt dat de claim onterecht is.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord