Arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzorgt een periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Welke verzekering voor u het meest geschikt is, hangt af van uw eigen situatie en wensen. Vaak is het mogelijk om de verzekering (ook) af te stemmen op de premie, die u hiervoor beschikbaar heeft. Het is hierbij zeer verstandig om een aantal verzekeraars naast elkaar te leggen. Middels diverse tools én onze ervaring op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen wij u hierin uitstekend adviseren.

Praktijkvoorbeeld

Stel, u heeft een schildersbedrijf (u bent meewerkend schilder) en u kunt als gevolg van een blessure tijdelijk uw werk niet uitvoeren. Als u gekozen heeft voor de verzekering met het ‘beroepsarbeidsongeschiktheidscriterium’ dan wordt er gekeken tot in hoeverre u arbeidsongeschikt bent voor het beroep dat u verzekerd heeft. Een verzekeraar zal u niet verplichten tot het doen van ander werk. Wanneer u echter hebt gekozen voor een verzekering met in de polis de voorwaarde 'passende arbeid', dient u te zoeken naar werk dat tijdelijk wél uitvoerbaar is en dat past bij uw genoten opleiding. In ruil daarvoor is de premie voor zo’n verzekering iets lager.

verzuimverzekering

Daarnaast kan uw personeel ziek worden. Als werkgever heeft u een loondoorbetalingsplicht van maar liefst 2 jaar. Ook bij langdurige arbeidsongeschiktheid van uw personeel heeft u als werkgever verantwoordelijkheden. Het is goed om het daar eens met elkaar over te hebben. Uiteraard zijn er mogelijkheden tot verzekeren.

 

Om adequaat te kunnen handelen wanneer één van uw medewerkers uitvalt door ziekte, kunt u kiezen voor een goede verzekering met een gunstige premie. Daarentegen kunt u eveneens kijken naar de lange termijn en naar een oplossing waarbij uw medewerker de juiste begeleiding krijgt en hierdoor sneller terugkeert in het arbeidsproces. Met onze kennis van veranderingen in wet- en regelgeving, zoeken wij altijd naar de beste oplossing voor u én uw medewerker

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord