3 jan. 2019

Wintersport

Op skivakantie kunnen zich ongemakken voordoen die u niet verwacht. Uw ski’s of snowboard kunnen worden gestolen, u kunt betrokken raken bij een ongeval of u moet uw reis annuleren. Dit kan u onverhoopt geld gaan kosten. Bepaal daarom voor u vertrekt wat uw risico’s zijn en of u hiervoor voldoende bent verzekerd.

 

Wat als ik ziek word of een ongeluk krijg?

Tijdens de wintersportvakantie kunnen zich situaties voordoen waarvoor u medische hulp nodig hebt. Via de basis zorgverzekering bent u in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland. Wel geldt dat dit is tegen de Nederlands geldende voorwaarden en tarieven. Wees u er hierbij wel van bewust dat de kosten voor de zorg in het wintersportgebied vaak hoger liggen dan in Nederland. Een beperkt deel van deze kosten wordt dus vergoed door de basisverzekering, tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Om u voor het extra bedrag dat u medische behandeling kost te verzekeren, kiest u bij uw reisverzekering voor het meeverzekeren van de medische kosten. Het is ook nog mogelijk om een wintersportdekking bij u reisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de kosten voor het door bijv. een ongeval of door ziekte niet kunnen gebruiken van de (gehuurde) skiuitrusting en skipassen en de niet gevolgde skilessen.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering, dan is extra bijverzekeren voor medische kosten op reis niet altijd nodig. Controleer goed wat uw reis- en/of ziektekostenverzekering vergoedt en wat de maximale vergoedingen zijn. Alleen dan weet u of u voldoende bent verzekerd voor de extra kosten die tijdens een wintersportvakantie kunnen ontstaan.

 

Wat als mijn spullen worden gestolen?

Bij een doorlopende reisverzekering bent u in veel gevallen al standaard verzekerd voor diefstal op wintersport. Voor een kortlopende reisverzekering geldt vaak dat u een aparte wintersportdekking moet afsluiten. Check wel even in de voorwaarden of aparte wintersportdekking nodig is en wat de maximale vergoeding is. Zijn er spullen van u gestolen, doe dan altijd aangifte van diefstal op het politiebureau. Het bewijs van aangifte moet u tonen aan u verzekeraar.

 

Wat als ik mijn skivakantie moet annuleren?

Stel dat u door ziekte of een sterfgeval niet op wintersport kunt of u vakantie vroegtijdig moet afbreken. U kan ervoor kiezen dit risico te lopen. Maar wat als u  uw vakantie later wilt inhalen en u hebt daar niet voor gespaard? Met een annuleringsverzekering krijg u de reissom vergoed.

Ook uw reisverzekering is van belang als u op uw vakantieadres moet annuleren. Bijvoorbeeld voor repatriëringskosten. Maar ook als u bijvoorbeeld bij een sterfgeval acuut terug naar huis wilt, kan het zijn dat de kosten van terugkeer hoog zijn. Deze kosten worden niet gedekt door de annuleringsverzekering, maar door de reisverzekering. Het kan per verzekeraar verschillen hoeveel zij vergoeden.

Gaat u, naast u wintersportvakantie, vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende reisverzekering kan in dat geval goedkoper zijn. Voor u wintersportvakantie kunt u dan kiezen voor het apart sluiten van dekkingen voor een wintersportverzekering.

 

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord