6 jun. 2019

Bliksemschade

Wat te doen bij bliksemschade?

 

Een warme en broeierige zomerdag in Nederland eindigt regelmatig met een flinke onweersbui. Soms ver weg, en als uw pech hebt recht boven uw woning. Maar wat moet u doen als de bliksem inslaat? En bent u dan verzekerd tegen bliksemschade? Wanneer is er sprake van bliksemschade? Als de bliksem in uw woning slaat, of bij u in de omgeving, kan er behoorlijk wat schade veroorzaakt zijn. Er kan brand ontstaan, schade aan elektrische apparaten ontstaan of muren kunnen doorscheuren. Ook uw auto of motor kan beschadigden door een blikseminslag. Alles wat door de bliksem is veroorzaakt noemen we bliksemschade. Wat te doen bij bliksemschade?  Slaat de bliksem in en ontstaat er brand of schade? Probeer de schade dan zoveel mogelijk te beperken. Breng daarna uw adviseur op de hoogte, hij of zij kan u helpen bij het indienen van een schadeclaim.

TIP! Bewaar elektrische apparaten die kapot zijn. Soms wil de verzekeraar die zien om de schade beter te kunnen inschatten.

Als de bliksem in uw auto slaat, blijf dan 15 minuten in uw auto zitten. Daarna kunt u veilig uitstappen.

Met een inboedel- en opstalverzekering bent u doorgaans verzekerd tegen bliksemschade. De inboedelverzekering verzekert de schade aan uw spullen (waaronder schade aan elektrische apparaten). De opstalverzekering dekt de schade aan uw woning. Ook uw voertuig is verzekerd tegen bliksemschade door uw autoverzekering. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het soort verzekering dat u hebt. Lees hiervoor de polisvoorwaarden goed door. 

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord