6 jun. 2019

Sporten op vakantie

 

Sporten op vakantie?

 

Voor sommige vakantiegangers kan de vakantie niet actief genoeg zijn: een rit op de mountainbike door de bergen, paragliden vanaf de top met een prachtig uitzicht over een vakantieoord of uit een vliegtuig springen om de parachutesprong van uw leven te maken. Natuurlijk gaat u ervan uit dat alles goed gaat en u veilig weer terugkeert naar uw vakantieadres, maar bij elke (extreme) sport is er ook een kans dat het misgaat. Wat als u midden in de bergen met uw fiets verkeerd terecht komt en uw been breekt? Of als de landing na een parachutesprong verkeerd afloopt en u naar het ziekenhuis moet?

 

De reisverzekering dekt niet alles

U zult misschien denken: mijn reisverzekering dekt toch de kosten? Helaas werkt dit niet altijd zo. Voor veel reisverzekeringen geldt dat zij de risico’s van extreme sporten niet dekken. Andere verzekeraars dekken de kosten alleen als u een reisverzekering mét wintersportdekking hebt. Het komt ook voor dat reisverzekeringen de kosten alleen dekken wanneer u hier expliciet om gevraagd hebt bij het afsluiten van de reisverzekering. Het is dus belangrijk om hierbij stil te staan, voordat u op het vliegtuig stapt.

 

Controleer de voorwaarden van je reisverzekering

Check altijd voor vertrek wat er allemaal wel en wat er niet gedekt is door uw reisverzekering. In de voorwaarden kunt u teruglezen welke (gevaarlijke) sporten verzekerd zijn. Vaak moet u– net als bij de wintersportvakantie – ook de medische kosten apart meeverzekeren. Hoewel de zorgverzekering verplicht is geneeskundige kosten te dekken, is deze vergoeding beperkt tot maximaal het Nederlands tarief. In andere landen kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen, deze kosten zijn voor eigen rekening. Hebt u geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan is er bovendien een grote kans dat u ook uw eigen risico vergoed krijgt in het buitenland. 

 

 1. Waar ga ik naar toe op vakantie?
  Controleer of het land waar u naartoe gaat wel onder het dekkingsgebied van uw verzekeraar valt. De omschrijving van de Europa-dekking kan bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. Controleer dit goed.
 2. Wat ga ik doen op vakantie?
  Dit is van belang voor de dekking hulpverlening, geneeskundige kosten en ongevallen.
 3. Hoe lang en hoe vaak ga ik dit jaar op vakantie?
  Het antwoord helpt u te bepalen of u voor een kort- of een doorlopende reisverzekering moet kiezen.
 4. Met wie ga ik op vakantie?
  Gaat u met het gezin? Controleer dan of bijvoorbeeld de kinderen – en zo ja tot welke leeftijd – zijn meeverzekerd.
 5. Welke verzekeraar heeft het beste aanbod?
  Kijk hierbij niet (alleen) naar de prijs, maar let vooral op de voorwaarden. 
Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord