21 nov. 2019

Schade geleden?

Schade geleden, wat nu?             

Ook al doet u alles om schade te voorkomen. Soms krijgt pech de overhand en krijgt u toch te maken met schade aan huis en auto. Opruimen en herstellen is natuurlijk het eerste wat u  in zo’n geval zou willen doen, maar voor de verzekering is dit niet altijd handig. Wat te doen bij schade?

 

Neem maatregelen om de schade te beperken

U bent verplicht om direct maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld een lekkage direct af te dichten en overtallig water te verwijderen. Soms moet u voor het nemen van deze noodmaatregelen kosten maken. Meld deze kosten altijd bij uw verzekeraar.

 

Neem foto's van de schade

De foto’s zijn een bewijs voor de geleden schade. Maak er zoveel mogelijk en zorg ervoor dat de schade goed zichtbaar in beeld is.

 

Noteer datum en tijdstip van de schade

Probeer hier zo nauwkeuring mogelijk in te zijn. Uw verzekeraar heeft dit bijvoorbeeld nodig in het geval van weerschade. Ze kunnen dan bij het KNMI navragen of het klopt dat er op dat moment een harde regenbui of storm langs uw huis raasde. 

 

Meld de schade

Of de geleden schade wel of niet verzekerd is hangt af van uw verzekeraar. Raadpleeg uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met onze  adviseurs om uw hierbij te helpen. Woont u in een huurwoning? Meld de geleden schade ook bij de verhuurder. Hij of zij kan de schade verhalen op zijn of haar eigen opstalverzekering.

 

Hulp en ondersteuning

Grote schade aan uw huis kan erg ingrijpend zijn. Om die reden hebben verzekeraars gezamenlijk Stichting Salvage opgericht. Bij grote schade zal de hulpdienst een coördinator van deze stichting inschakelen die direct ter plaatse komt en u op weg helpt. Denk aan tijdelijk onderdak en de opslag van spullen maar ook aan het voorkomen van nog meer schade.

 

Schade afhandeling en vaststellen schadebedrag

De verzekeraar zal de schade beoordelen. Afhankelijk van de grootte en de uitzonderlijkheid van de schade zal er een schade-expert langs komen. Deze persoon neemt de schade op en zal het schadebedrag vaststellen.

 

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord