17 jul. 2020

Tips om met minder geld om te gaan

 

Als gevolg van de corona-crisis (flink) minder geld te besteden? Het Nibud heeft de Geldkrant ‘Minder Inkomen’ gemaakt met daarin nuttige tips om met financiële stress om te gaan.

 

Vergelijk uw uitgaven

Als u te maken krijgt met minder inkomen, is het belangrijk om kritisch naar uw uitgaven te kijken. Vergelijk uw uitgaven bijvoorbeeld eens met die van andere mensen. Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies geeft in drie stappen inzicht in inkomsten en uitgaven en laat zien of uw uitgaven hoger of lager zijn dan die van andere, vergelijkbare huishoudens. Kijk ook eens naar uw vaste maandelijkse uitgaven zoals abonnementen. Misschien dat een betaalpauze in uw hypotheek tot de mogelijkheden behoort. Ook kunt u eens kritisch naar uw diverse verzekeringen kijken. Het is verstandig om uw financieel adviseur daarbij te betrekken. Het gaat bij verzekeringen immers niet alleen om de laagste premie, maar vooral om de voorwaarden die bij uw situatie moeten passen.

 

Ondersteuning

De Nibudkrant beschrijft ook het recht op tijdelijke inkomensondersteuning. Bent u in loondienst, dan kan uw werkgever bij de overheid hulp vragen om uw salaris te kunnen blijven betalen. Als zzp’er moet u daar zelf achteraan en kunt u gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid. De Kamer van Koophandel heeft een speciaal loket geopend.

 

Voorbeeldbrief

Heeft u niet genoeg geld om nu uw rekeningen te betalen? Kom in actie en voorkom boetes en grotere geldproblemen. Het Nibud heeft een voorbeeldbrief opgesteld die u kunt gebruiken om uitstel van betaling te vragen.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord