Vermogensgroei

Als u uit loondienstverband overstapt naar de situatie van zzp'er, dan stopt uw pensioenopbouw. Dat geldt ook voor uw partnerpensioen. Veel mensen staan daar niet bij stil. Wij zien het als onze zorgplicht om u daar van in kennis te stellen. Wij zoeken voor u naar betaalbare en flexibele oplossingen, vaak ook fiscaal aantrekkelijk.

 

 

oudedagsvoorziening

Als zzp’er heeft u niet meer de pensioenopbouw die u had toen u nog in loondienst was. U zult daarom zelf iets moeten opbouwen voor uw oude dag. Voor de meesten van u is een lijfrentevoorziening de meest passende oplossing. De inleg van zo’n voorziening is veelal fiscaal aftrekbaar, dus de fiscus betaalt een flink deel mee aan uw opbouw. De adviseurs van Voogt inventariseren en filteren uw wensen, behoeften, risicobereidheid, persoonlijke situatie en uw beschikbare inleg. Vervolgens krijgt u een geheel passend advies dat 'gegoten zit als een maatpak'. We nemen dan geen afscheid. Periodiek monitoren en bespreken wij de vermogensgroei en blijven we u adviseren op bijsturen, indien nodig. 

Praktijkvoorbeeld

Charles werkte al een aantal jaren als zelfstandig ondernemer toen hij zich tot ons wendde. Hij had "ooit iets aan pensioen opgebouwd" en had zelfs nog een oude koopsompolis. Wij hebben zijn pensioentekort in kaart gebracht en wat bleek... de oude koopsompolis bracht niets op. Ons advies: de waarde overhevelen naar een rentedragende lijfrentespaarrekening . Zijn verdere opbouw van de oudedagsvoorziening hebben we voor hem ondergebracht in een nieuwe lijfrenteverzekering. Aanvankelijk was er wat aarzeling. Verzekeraars staan immers soms negatief in het nieuws als het hierom gaat. We maakten de kosten echter inzichtelijk en die bleken enorm mee te vallen. Tegelijk konden we een aantrekkelijk palet van beleggingsfondsen bieden waar het risico (aantoonbaar) laag is en er tegelijk een aantrekkelijk rendement behaald kon worden. Nu spreken we elkaar ieder jaar en bekijken we van jaar tot jaar hoe de vermogensgroei er voor staat.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord