Verzekeringen voor de onderneming

Als zzp'er wilt u niets liever dan dat de continuïteit van uw onderneming gewaarborgd is. Daarbij heeft u natuurlijk vragen, zoals bijvoorbeeld: Hoe handel ik bij een juridisch conflict? Hoe bescherm ik mijn onderneming tegen cybercrime? Hoe verzeker ik mijn materieel?

Voogt ondersteunt u in het organiseren en brengt de risico's waar u als zzp'er in uw branche mee te maken krijgt in kaart. In begrijpelijke taal staan wij u bij in het regelen van de benodigde voorzieningen. 

 

 

eigen vervoerverzekering

Met de eigen vervoerverzekering verzekert u de inhoud van uw bestelbus. Dat kan gaan over uw eigen gereedschappen, maar ook over de goederen die u vervoert naar uw klanten. Verreweg de meeste schades ontstaan door inbraak, maar een bestelbus kan ook bij een ongeval betrokken raken, waardoor er eveneens schade is aan de inhoud. Een dekking is al mogelijk vanaf € 5.000,-- per bestelbus, de premie bedraagt dan ongeveer € 100,-- per jaar. Bij lage verzekerde bedragen worden geen bijzondere beveiligingseisen gesteld. Bij hogere bedragen kan dat wel het geval zijn. De verzekering wordt gesloten op premier risque-basis. Dat wil zeggen dat u niet onderverzekerd bent wanneer u meer vervoert dan de verzekerde som aangeeft. Uw verzekerde som is simpelweg uw maximale dekking.

Praktijkvoorbeeld

Stel, u bent timmerman. Dan is uw bestelbus, uw mobiele werkplaats en tevens kantoor, onmisbaar. Daarom verzekert u de bus all-risks, maar denkt u er ook aan om eveneens de inhoud van uw bus te verzekeren? U bent immers afhankelijk van uw materieel om uw vak goed te kunnen uitvoeren. Voor slechts een tientje per maand extra kunt u goed verzekerd aan de slag. Wij adviseren u graag waar u deze (aanvullende) verzekering het beste kunt onderbrengen

aansprakelijkheid

Uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt uw aansprakelijkheid voor zaak- en letselschade. De verzekerde hoedanigheid staat genoemd op uw polis. Het is belangrijk dat uw werkzaamheden kloppen met de omschrijving in uw polis. Iedere schade staat op zich. Een verzekeraar zal een schadegeval altijd beoordelen aan de hand van het schade aangifteformulier.

 

Naast zaak- en letselschade kan het zijn dat u vermogensschade veroorzaakt bij uw klant. Stel u heeft een adviserend of ontwerpend beroep en u geeft een verkeerd advies, waardoor uw klant schade lijdt. Uw reguliere bedrijfsaansprakelijheidsverzekering volstaat dan niet. U heeft immers geen zaak- of letselschade veroorzaakt, maar uw klant heeft wel een financieel probleem. Dergelijke schades zijn verzekerbaar op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bel of mail ons gerust hierover. Wij bekijken dan wat de mogelijkheden voor uw situatie is. 

Praktijkvoorbeeld

Stel, u bent accountant en u dient de jaarcijfers van een klant te laat in. Het gevolg: deze klant krijgt een boete en verhaalt deze op u. Wanneer u beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bent u gedekt tegen dit soort fouten.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord