20 jun. 2018

Cybercrime

Maar liefst 80% van alle bedrijven in Europa is wel eens in aanraking gekomen met cybercriminaliteit. De gevolgen zijn vaak immens. Wordt jouw bedrijf gehackt of komen de bedrijfsgegevens op straat te liggen? Dan zullen ook de kosten hoog oplopen. Over het algemeen moeten slachtoffers hier zelf voor opdraaien, tenzij je een speciale verzekering voor cybercrime afsluit.

 

Schat de risico’s in

Maar wat is nou verstandig? Of het rendabel is om je bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Stel jezelf de volgende vragen: Hoeveel risico loopt mijn bedrijf? Welke maatregelen kan ik zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen mijn organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk ben ik van het internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschik ik?

 

Welke cyberverzekering moet ik kiezen?

Wat de cyberverzekering precies dekt verschilt per verzekeraar. Check daarom altijd eerst welke risico’s jij loopt en wilt verzekeren voordat je de cyberverzekering afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door: het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer je computer over bepaalde antivirus software beschikt of wanneer het personeel van je bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen: systeeminbraak, privacy, digitale aansprakelijkheid, hacking, afpersing en omzetverlies door cyberaanvallen. Een geschikte verzekering voor jouw bedrijf kan echter al snel maatwerk worden.

Kom je er niet uit of heb je advies nodig?  Neem contact op met onze adviseur!

 

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord