17 aug. 2023

Cybercrime

Verzekeren tegen cybercrime.

 

Voor de kosten naar aanleiding van cybercrime moet je over het algemeen zelf opdraaien. Deze kosten kunnen vooral voor bedrijven hoog oplopen wanneer zij bijvoorbeeld worden gehackt en de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Maar ook bij imagoschade of een datalek kunnen de kosten extreem hoog oplopen. Daarom is het mogelijk een cybercrimeverzekering af te sluiten.

 

Bedrijf verzekeren of niet?

 

Of het rendabel is om je bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel risico loopt jouw bedrijf? Welke maatregelen kun jij zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen jouw bedrijf of organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk ben je van het internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschik jij? Een cybercrimeverzekering is het overwegen waard. Veel bedrijven en individuen zijn verzekerd tegen fysieke diefstal en niet tegen cybercrime terwijl je vandaag de dag meer risico loopt om online slachtoffer te worden.

Wat dekt de verzekering?

 

Check altijd goed wat de verzekering exact dekt voordat je de verzekering afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door: het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer je computer over bepaalde antivirus software beschikt of wanneer het personeel van je bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen:

  • Systeeminbraak
  • Privacy
  • Digitale aansprakelijkheid
  • Hacking
  • Afpersing
  • Omzetverlies door cyberaanvallen

 

Een geschikte verzekering voor uw onderneming kan echter al snel maatwerk worden.

Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

  

 Klik hier voor meer cyber informatie.

 

 

 

 

 

 

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord