John Mak

Schadeverzekeringen

Als er iéts nauw luistert, zijn het de voorwaarden rondom verzekeringen. Terwijl bedrijfssituaties razendsnel veranderen (de bedrijfsvoorraad neemt toe, er wordt nieuw materieel aangeschaft en door gebrek aan opslag stalt u pallets 'even tijdelijk' tegen de muur), wordt dit maar zelden goed doorgegeven aan de verzekeraar. Daarom schudden wij regelmatig 'de dekens' op bij onze klanten en stellen we veranderingen aan de kaak, zodat onze klanten niet voor onverzekerde verrassingen komen te staan. De vraag is dan vaak: "Zijn uw preventieverplichtingen op orde...?"

"Sinds 1992 werk ik bij Voogt en is mijn grootste streven om onze klanten het gevoel te geven dat als zaken via ons geregeld zijn, ze maar één handeling hoeven te verrichten: de telefoon pakken. En dat ze er vervolgens op kunnen vertrouwen dat de kwestie wordt opgelost.

Niet het product zelf is doorgaans ingewikkeld, weten wij uit ervaring. Het is juist de afhandeling hiervan. Voogt maakt complexe zaken daarom graag eenvoudig en behapbaar. Iedere keuze heeft een consequentie, ook op het gebied van verzekeren. Wij leggen die consequentie derhalve altijd helder en begrijpelijk uit en stellen zaken op in overleg met u als klant. Zo komt u nooit voor voldongen feiten te staan. Bij Voogt gaan we voor de langetermijn-relatie: We behandelen zaken alsof het onze eigen issues zijn. En één ding wat wij u verzekeren: Als het niet wordt opgelost, kán het ook niet worden opgelost."

John Mak,
adviseur

 

 

bedrijfsschade

Een bedrijfsschadeverzekering kan het beste worden uitgelegd als een 'bedrijfsstilstandverzekering'. Uw bedrijf ligt volledig stil bij een brand- of waterschade. U bent niet meer in staat omzet te realiseren, terwijl uw vaste kosten alsnog doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt de geleden kosten door mislopen van nettowinst en doorlopen van de vaste kosten. 

Praktijkvoorbeeld

Uw bedrijf brandt tot de grond toe af. Al uw materieel is verwoest, er is niets meer over om productie te realiseren. De lonen van uw vaste medewerkers lopen desondanks gewoon door. Uw nettowinst en de vaste kosten waar u mee te maken krijgt, worden dan tijdens de periode van stilstand vergoed.

inventaris/opstal

Uw “zakelijke inboedel” verzekert u op een inventarisverzekering. U bent daar immers afhankelijk van. Het kan gaan om uw machines, meubilair of gereedschappen. Als die zaken verloren gaan door een calamiteit, dan is de kans groot dat de resultaten van uw onderneming onder druk kunnen komen te staan. Daarbij moeten we ook uw handelsvoorraad noemen. Voogt brengt die zaken in kaart, beoordeelt samen met u of uw preventie op orde is en brengt een vrijblijvend voorstel uit tot verzekeren van deze zaken. We adviseren eventueel (als dat nodig is) om de inventaris te laten taxeren en we zijn altijd zèlf aanwezig bij taxatie, inspectie en schade-expertise. 

Praktijkvoorbeeld

Het was Claudia's droom om een eigen restaurant te beginnen. Claudia benaderde ons en we zochten haar op in haar eigen nieuwe zakelijke onderkomen. Tal van risico’s en zaken kwamen aan de orde. Wij konden exact voor Claudia in kaart brengen waar haar risico’s lagen. We inventariseerden de pas aangekochte inventaris van restaurant en keuken en we brachten een offerte uit als onderdeel van een pakketpolis. En niet alleen dát. We zagen ook dat ze behoorlijk wat werk had verzet in haar gehuurde locatie. Ook die kosten kwamen aan de orde en konden we tegen scherpe tarieven en voorwaarden verzekeren

Praktijkvoorbeeld

Het kan ieder bedrijf overkomen: Problemen met de opstal- of inventarisverzekering. Een verzekeraar wil bijvoorbeeld de dekking niet continueren om welke reden dan ook. In dergelijke gevallen nemen wij de regio in handen en kijken naar de best denkbare oplossing. Ú bent goed in ondernemen, maar het is ònze taak dat het qua verzekeringen goed zit. Vaak blijkt het onderbrengen van dergelijke verzekeringen in één verzekeringspakket een gunstige oplossing. Vaak wordt een opzegging of voorwaardenwijziging (door verzekeraar) als negatief ervaren. Leuk is het natuurlijk niet, maar wij zien het als kans om alle verzekeringen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Tegelijk kijken we waar u kunt besparen.

motorvoertuigen en werkmaterieel

Voor alles dat op wielen zelfstandig kan rijden, geldt een verzekeringsplicht. Minimaal WA. Dat geldt dus ook voor een vorkheftruck, die nooit buiten komt. En dat wordt wel eens vergeten. De adviseurs van Voogt maken vaak met de cliënt een rondje door het bedrijf. Dan komen dit soort zaken aan de orde. Ook bespreken we het wagenpark van alle voertuigen met een kenteken. Waar mogelijk kijken we of een collectieve verzekering voordelen biedt. Maar, u bent nog niet van ons af als het contract eenmaal is gesloten. Gelukkig maar! We zijn immers elkaars partner en zoeken u regelmatig op om tal van zaken op dit gebied met u te bespreken. Dat kan gaan over verzekeringsdekkingen, clausules of bijvoorbeeld het schadeverloop. Maar het gaat ook over uw werkzaamheden, uw resultaten en uw personeel. Misschien is uw aandachtsgebied verlegd in de loop der tijd moeten uw verzekeringen hierop aangepast worden. Zó houden we uw verzekeringspakket op orde en komt u niet voor onverwachte en onaangename verrassingen te staan.

Praktijkvoorbeeld

Stel u hebt een groothandel in matrassen. U heeft net uw derde bestelbus aangeschaft. Daarbij heeft u een aantal verkopers in dienst, die met personenauto’s de weg op gaan. Verder beschikt u over een elektrische pompwagen, die zich bevindt in uw bedrijfshal. Wij brengen de risico’s voor u in kaart en bekijken met u of er risico’s zijn t.a.v. de pompwagen. Is er bijvoorbeeld een reële kans dat bestaande eigendommen beschadigd kunnen raken met de pompwagen? Als dat het geval is, dan nemen we dat mee in ons uiteindelijke advies. We beoordelen periodiek of de overige voertuigen nog wel bij de juiste verzekeraar en tegen de juiste dekking verzekerd is. Tijdens het periodieke onderhoud komen die zaken dan telkens weer aan de orde.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord