Als zzp'er kunnen er tal van vragen op u afkomen. Hoe regel ik mijn inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid? Hoe zorg ik dat mijn geliefden zorgeloos achterblijven wanneer ik onverhoopt kom te overlijden? Hoe regel ik mijn pensioen?

Als 'eenpitter' valt u onder geen enkele regeling en dient u alles zelf te organiseren. Voogt ondersteunt u daarom in deze organisatie en brengt de risico's, waar u als zzp'er in uw branche mee te maken krijgt, in kaart. In begrijpelijke taal staan wij u bij in het regelen van de benodigde voorzieningen. 

arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsongeschiktheidverzekering verzorgt een periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Welke verzekering voor u het meest geschikt is, hangt af van uw eigen wensen, de premie (die u wenst of kunt betalen) en de eisen die de verzekeraar stelt. Het is hierbij zeer verstandig om verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen. Door middel van diverse tools én onze ervaring op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen wij u hierin uitstekend adviseren. 

Praktijkvoorbeeld

Veel zzp'ers in Nederland zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. 'Te duur', luidt vaak het verweer, terwijl er meer opties zijn dan men doorgaans denkt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een verhoogde uitkeringsdrempel (mate van arbeidsongeschiktheid). Ook is het mogelijk om een lange eigen risico periode (wachttijd) te kiezen of een eindleeftijd, die vóór de AOW leeftijd ligt. Door zelf een stuk van het risico voor uw rekening te nemen, bespaart u aanzienlijk op uw premie. Met onze onafhankelijke kennis adviseren wij u graag op dit vlak

overlijdensrisicoverzekering

Als u besluit om de kost te gaan verdienen als zzp’er, moet u weten dat u niet meer valt onder tal van regelingen die u als werknemer wèl had. Uw pensioenopbouw stopt bijvoorbeeld. En ook is uw inkomen niet meer verzekerd in geval van arbeidsongeschiktheid. Daarnaast is er nóg iets dat u moet weten: stel u komt te overlijden, dan valt uw inkomen weg, terwijl de kosten in uw gezin veelal doorgaan. Naast het verwerken van een persoonlijk verlies hebben uw nabestaanden dan eveneens een financieel verlies. Voogt maakt dit bespreekbaar, brengt het voor u in beeld en biedt passende en betaalbare oplossingen. 

Praktijkvoorbeeld

Marnix werd ontslagen bij een grote IT-onderneming en besloot als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Gelukkig had hij binnen korte tijd al veel opdrachten; na de onzekere periode van zijn ontslag, ging het hem weer voor de wind. Helaas nam zijn leven toch een andere wending. Hij werd ongeneeslijk ziek en kwam binnen korte tijd te overlijden. Hoe moest het nu verder? Marnix was immers nog maar nét begonnen als zzp’er en had bijna geen pensioenopbouw. Daarentegen had hij wel een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Het kostte hem € 132,- per maand, maar met de uitkering van deze verzekering kon het gezin van Marnix op hetzelfde welvaartsniveau verder leven.

Om voogt.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons Privacy Statement. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies.

Akkoord